Recensioner från kursdeltagare! 👍

"Efter många års försök till att lära mig spela med dåligt resultat så hittade jag äntligen något som funkar och det är dina kurser Peter. Ditt sätt att Iära ut på ett mycket pedagogiskt sätt har gjort underverk med mitt spel. Är så tacksam för att ha hittat till dina kurser och jag känner verkligen att jag lär mig något. Det har aldrig varit så kul att öva som nu. Gitarren hålls verkligen varm och jag kommer att gå alla dina kurser efter hand som jag avancerar. Tack för att du finns."

Lars Karlsson

"Hej Peter, tack for en härlig kurs!
Jag har spelat mig igenom kursen "Bortom boxarna - Lira över hela greppbrädan" och jag tycker mitt gitarrspelande har lyft flera nivåer. Jag har riktigt fått lära mig de fem boxarna och hur jag knyter ihop dem i solospel. Jag har fått en ökad förståelse för hur allt hänger ihop. Jag tycker Peter leder lektionerna på ett pedagogiskt sätt som gör det Iätt att förstå och ta till sig. Jag rekommenderar denna kurs å det varmaste!"

Janne Thorkilsson

"Utan några förkunskaper anmälde jag mig till en av Peter's kurser och blev fast direkt. Peter's metod är enkel att ta till sig och ger resultat för den som övar varje dag. Jag har alltid varit fascinerad av gitarrer och nu kan jag äntligen få fram lite vettigt ljud ur dom. Jag är helnöjd med kurserna som rekommenderas varmt för den spelsugna."

Roar Brochs Mölndal

"Peter's kurser är perfekta. Hela upplägget med hur han lugnt och metodiskt går igenom varje kursdel är perfekt. Bra att man kan se övningarna ur flera vinklar. Supporten man får är hjärtlig och pushande. Peter's kurser har utvecklat mitt gitarrspel enormt."

Claes Olsson

"Peter är en förstklassig pedagog om du vill lära dig spela rock och blues. Det märks att han är högt skolad. Han jobbar med tre M: Memorera, Motorisera, Musicera, som jag har haft mycket stor behållning av, inte minst i kursen 'Bortom Boxarna' som handlar om att erövra greppbrädan. Han strösslar friskt med videolektioner, tabs och backing tracks och är generös med tips. Jag skulle sammanfatta hans stil med: "Hellre långsamt och rätt, än fort och fel". Följer man hans råd så är det svårt att misslyckas. För min egen del har jag sällan fått så mycket valuta för pengarna."

Paul

"Till dig som funderar på hur du ska kunna utveckla ditt gitarrspel och komma vidare så kan jag varmt rekommendera Peter Nicolaisens gitarrkurs. Kursen är enkelt uppbyggd på ett pedagogiskt och lättöverskådligt vis med videos, bilder på skalor, fingersättningar, tabulaturer, licks, backing tracks och olika typer av sekvenser och övningar. Lusten att spela har ökat i takt med att jag har utvecklat mitt spelande och numera sitter jag i princip en stund varje dag istället for lite då och då som det var innan jag började denna gitarrkurs."

Jan Hansson

"Har nu nästan gått färdigt din solokurs, 'Lira över hela greppbrädan', och måste säga att den har verkligen fått mig att börja spela solon. För 10 månader sedan kunde jag inte spela ett enda solo. Nu kan jag hålla på att lira solon till jamtracks i vilken tonart som helst. Stort tack för kanonbra kurs med ett riktigt pedagogiskt upplägg."

Björn "Nalle" Persson

"I och med att jag i stort sett inte gått någon gitarrkurs under mitt drygt 40-ariga gitarrliv passade det bra under pandemin att testa en sådan. Oj vilket lyft! Jag har fått ordning på en hel del, framför allt teknik som jag i viss man fått lära om. Jag har fått en större medvetenhet med vad jag håller på med och Peters pedagogiska och korta filmer har passat mig utmärkt. Så även en gammal punkgitarrist med blues i fingrarna har haft stor glädje av Peters kurs. Har du inte gått denna kurs så gör det. Även om du är rutinerad så finns det en hel del saker som kommer på plats.
Mina största rekommendationer!"

Patrik Kruse

"Peter är inte bara en duktig gitarrist utan också en utomordentligt skicklig pedagog. Kursen är genomarbetad med enkla instruktioner och tydlig progression. Jag har genom åren gjort flera försök att lära mig spela gitarr men alltid gett upp. Men med Peters kurs har mitt självförtroende vuxit enormt. För första gången i mitt liv förflyttar jag mig nu längs hela greppbrädan. Nu har jag återfått spelglädjen och lusten all lära mig mer. Jag kan varmt rekommendera Peter och hans kurser."

Andreas, Linköping

"Har alltid drömt om att kunna spela sologitarr men det har verkat för svårt; har trevat mig fram utan resultat. Så fick jag tag i din kurs, 'lira över hela greppbrädan' och en ny värld öppnades för mig. Nu förstår jag hur det går till och ju mer jag övar desto bättre blir det. Det finns inga genvägar har jag förstått och inlärningen när en är 70 + går långsamt. Hela kursupplägget är också väldigt tydligt och lätt att förstå. Så stort tack Peter. Hälsar glad och tacksam,

Jan Bennerdt

"Jag är väldigt nöjd med kursern och det pedagogiska upplägget. Uppskattar variationerna i backingtracksen vilket gör att jag skärper mig lite extra för att kunna följa och utforska olika spelstilar. Det som jag uppskattar mest är att du släppte materialet fritt (efter köp) och att det är mitt. Då kan jag alltid gå tillbaka och kolla på något jag är osäker på eller glömt."

Crister Larson

"Köpte Bortom Boxarna, lira gitarr över hela greppbradan, och ångrar inte en sekund. Varje lektion innehåller en video som är lattföklarad och pedagogiskt upplagd för nybörjare. Jag har lärt mig jättemycket och kan varmt rekommendera Peter och hans kurser!"

Gert

"Plockade fram gitarren efter mer än ett 20 års uppehåll då jag såg Peter's kurs. Var lite orolig för att jag skulle vara överkvalificerad då jag trots allt hade spelat i många år innan uppehållet. Men den utvecklingen jag fick med kursen var över all förvantan. Kan absolut rekommendera den även för såväl nya som mer erfarna gitarrister."

Jörgen Christensson

"Jag trodde nog inte att jag skulle kunna lära mig spela gitarr och framför allt inte att det skulle vara så kul. Peters kurser visade sig vara helt rätt för mig. Det började med gratiskurserna och sedan har det rullat på med hans omfattande kurser. Peter är en fantastisk lärare. Hans kurser är mycket bra i sitt upplägg. Supporten gör att man kan få svar på frågor och funderingar runt kursmaterialet så gott som direkt och har på så sätt fått en fantastisk kontakt med sina elever. Ett stort tack till gitarrmajjen Peter!"

Lars Wikstrom

"Dina kurser är magiskt lätta att fatta sig på och jag följer din utveckling med glädje! Fortsätt sprida ditt musikaliska ljus över oss andra som trasslat in oss i strängarna."

Uffe Bejerstrand, Nöjestorget

"Jag är mycket nöjd med kursern. Förr satt jag fast i samma box och med dålig variation av tonerna. Idag spelar jag över hela greppbrädan och utnyttjar "vandringstoner" mellan tonerna i pentaskalorna. En mycket bra kurs för både yngre och äldre... En eloge till kursledaren Peter som uppmuntrar till att följa kursen i sin egen takt."

Leif

"Peter är en otroligt duktig och pedagogisk lärare som har en utmärkt metod i att förbättra sitt gitarrspel. Bra och inspirerande! Övningar och snygga backing tracks att lira till. En kurs som jag verkligen kan rekommendera, även om man också har spelat en hel del tidigare."

Kenneth Nyström

"Hej! Jag har kört den första klart (Bortom Boxarna-moll). Nästan klar med dur-kursen. Här tränar jag med backingtracks från Spotify som enkelt går att plocka ner. Precis vad som fattades i mitt gitarrspel. Att få verktyg för fri improvisation! Kursen är metodisk och grundläggande."

Per-Anders

"Har alltid haft ett stort gitarrintresse ända sedan tidiga tonåren och försökt hitta någon som kan lära mig att spela solo improviserat men har aldrig hittat rätt. Men av en slump så hittade jag Peters kurs, 'Bortom Boxarna, spela fritt över hela greppbrädan' som jag just nu håller på med. Och tänk, äntligen känner jag att det finns hopp.... Pedagogiskt upplägg så att man hela tiden känner igen sig och vet vad som ska komma. Jag avsätter tid varje dag med att träna skalor och licks, men framför allt så lirar jag till medföljande backing tracks. Det är då man helt plötsligt känner att man kan lira och att det faktiskt låter bra. Jag ångrar inte en sekund att jag började. Och har man några frågor så får man alltid snabb feedback och svar från Peter själv."

Mvh Lasse

"Efter att jag har gått Peters kurser på nätet i både Moll och Dur, kan jag konstatera att Peter är en suverän gitarrlärare. Peter har med sin djupa och breda kunskap i musikteori och gitarrteknik, utvecklat en unik gitarrpedagogik som bygger på resultat, nyfikenhet och glädje. Det har hjälpt mig att lyfta mitt gitarrspel flera steg."

Stockholm

"Riktigt bra kurs som verkligen går igenom grundligt hur du kan utveckla din blues. Du kan ta det i din egna takt vilket passar mig som arbetar som lärare samt har boskap hemma då blir vissa perioder mer intensiva än andra. Så ett sånt här upplägg passar mig utmarkt."

Truls Arvidsson

"Jag har deltagit i Peters gratiskurser i blues och jag måste säga att han är väldigt kunnig och dessutom bryr sig om alla elever — även icke betalande. I mitt fall har det varit en kick att på åldre dagar komma igång med något nytt. Har tidigare mest sysslat med visor och nylonsträngad gitarr. Något av en nytändning — tack Peter för ditt engagemang!"

Leif Svensson

"Hej! Jag vill säga att jag är mycket nöjd med kurserna. Dels för att de är så systematiska så att det blir lätt att öva och dels för att det är kul att spela med komp-filerna. Så spelglädjen har kommit tillbaka!"

Bengt Engqvist

"Peter kan sin elgitarr. Hans pedagogiska elgitarrkurser är mycket bra! Funkar både för nybörjare och för de mera inspelade. He is one of the good guys!

Fredrik Karlsson

BLI MEDLEM