Lira smidigt och med flyt över hela greppbrädan!

 

Se riktiga resultat och behåll spelglädjen genom beprövade metoder och principer.

 

Kursanmälan är tillfället stängt.

Skriv upp dig på mailing listan så får du ett meddelande när kursen öppnar upp snart igen!

Vad Bortom Boxarna hjälper

dig att uppnå

 

  • Lösa det stora problemet med tidsbrist och förvirring. Du kommer att ha full klarhet i hur du kan få resultat, med minimal tidsåtgång och ansträngning. 

  • Lära dig att kombinera dom rörelsemönster på gitarrhalsen som är mest effektiva för att spela fantastiska gitarrsolon i alla positioner på greppbrädan.

  • Utrustas med rätt verktyg för att fullt ut kunna uttrycka dig på gitarren och skapa dom ljud som du hör inombords, överförda till fingrarna på gitarrhalsen.  

  • Förstå hur hela greppbrädan hänger ihop och bli klar över vad det är du saknar i ditt gitarrspel för att kunna improvisera spontant.  

  • Kunna bryta ner vilket gitarrsolo som helst i dess minsta komponenter och effektivt sätta ihop dem till dina egna solon.  

  • Utveckla verkligt förtroende för dina förmågor och din kapacitet.  

  • Förstå dom mest grundläggande principerna om hur hjärnan lär sig nya saker, så att du sedan framöver kan utvecklas stadigt på egen hand och finna glädje i din lärandeupplevelse på lång sikt.  

  • Och viktigast av allt, du kommer att lära dig hur du kan ha så roligt som möjligt varje gång du plockar upp gitarren för att utveckla dina kunskaper och förmågor. Det är så vi uppnår rejäla resultat!

Några ord om hur det har hjälpt

tidigare deltagare

Med över 1000 nöjda deltagare, bara inom Sverige, så kan du känna dig trygg med att du får tillgång till en gitarrutbildning av högsta kvalitet.

 

"Plockade fram gitarren efter mer än ett 20 års uppehåll då jag såg Peter's kurs. Var lite orolig för att jag skulle vara överkvalificerad då jag trots allt hade spelat i många år innan uppehållet. Men den utvecklingen jag fick med kursen var över all förvantan. Kan absolut rekommendera den även för såväl nya som mer erfarna gitarrister."

Jörgen Christensson

"Har alltid haft ett stort gitarrintresse ända sedan tidiga tonåren och försökt hitta någon som kan lära mig att spela solo improviserat men har aldrig hittat rätt. Men av en slump så hittade jag Peters kurs, 'Bortom Boxarna, spela fritt över hela greppbrädan' som jag just nu håller på med. Och tänk, äntligen känner jag att det finns hopp.... Pedagogiskt upplägg så att man hela tiden känner igen sig och vet vad som ska komma. Jag avsätter tid varje dag med att träna skalor och licks, men framför allt så lirar jag till medföljande backing tracks. Det är då man helt plötsligt känner att man kan lira och att det faktiskt låter bra. Jag ångrar inte en sekund att jag började. Och har man några frågor så får man alltid snabb feedback och svar från Peter själv."

Mvh Lasse

"I och med att jag i stort sett inte gått någon gitarrkurs under mitt drygt 40-ariga gitarrliv passade det bra under pandemin att testa en sådan. Oj vilket lyft! Jag har fått ordning på en hel del, framför allt teknik som jag i viss man fått lära om. Jag har fått en större medvetenhet med vad jag håller på med och Peters pedagogiska och korta filmer har passat mig utmärkt. Så även en gammal punkgitarrist med blues i fingrarna har haft stor glädje av Peters kurs. Har du inte gått denna kurs så gör det. Även om du är rutinerad så finns det en hel del saker som kommer på plats.
Mina största rekommendationer!"

Patrik Kruse, Gitarrist Attentat

"Peter är inte bara en duktig gitarrist utan också en utomordentligt skicklig pedagog. Kursen är genomarbetad med enkla instruktioner och tydlig progression. Jag har genom åren gjort flera försök att lära mig spela gitarr men alltid gett upp. Men med Peters kurs har mitt självförtroende vuxit enormt. För första gången i mitt liv förflyttar jag mig nu längs hela greppbrädan. Nu har jag återfått spelglädjen och lusten all lära mig mer. Jag kan varmt rekommendera Peter och hans kurser."

Andreas, Linköping

"Hej! Jag har kört den första klart (Bortom Boxarna-moll). Nästan klar med dur-kursen. Här tränar jag med backingtracks från Spotify som enkelt går att plocka ner. Precis vad som fattades i mitt gitarrspel. Att få verktyg för fri improvisation! Kursen är metodisk och grundläggande."

Varma hälsningar, Per-Anders

"Hej! Har nu nästan gått färdigt din solokurs, lira hela greppbrädan, och måste säga att den har verkligen fått mig att börja spela solon. För 10 månader sedan kunde jag inte spela ett enda solo. Nu kan jag hålla på att lira solon till jamtracks i vilken tonart som helst. Stort tack för kanonbra kurs med ett riktigt pedagogiskt upplägg."

Björn "Nalle" Persson

"Till dig som funderar på hur du ska kunna utveckla ditt gitarrspel och komma vidare så kan jag varmt rekommendera Peter Nicolaisens gitarrkurs. Kursen är enkelt uppbyggd på ett pedagogiskt och lättöverskådligt vis med videos, bilder på skalor, fingersättningar, tabulaturer, licks, backing tracks och olika typer av sekvenser och övningar. Lusten att spela har ökat i takt med att jag har utvecklat mitt spelande och numera sitter jag i princip en stund varje dag istället for lite då och då som det var innan jag började denna gitarrkurs."

Jan Hansson

"Hej Peter, tack for en härlig kurs!
Jag har spelat mig igenom kursen "Bortom boxarna - Lira över hela greppbrädan" och jag tycker mitt gitarrspelande har lyft flera nivåer. Jag har riktigt fått lära mig de fem boxarna och hur jag knyter ihop dem i solospel. Jag har fått en ökad förståelse för hur allt hänger ihop. Jag tycker Peter leder lektionerna på ett pedagogiskt sätt som gör det Iätt att förstå och ta till sig. Jag rekommenderar denna kurs å det varmaste!"

Janne Thorkilsson

"Dina kurser är magiskt lätta att fatta sig på och jag följer din utveckling med glädje! Fortsätt sprida ditt musikaliska ljus över oss andra som trasslat in oss i strängarna."

Uffe Bejerstrand, Nöjestorget

"Peter är en förstklassig pedagog om du vill lära dig spela rock och blues. Det märks att han är högt skolad. Han jobbar med tre M: Memorera, Motorisera, Musicera, som jag har haft mycket stor behållning av, inte minst i kursen 'Bortom Boxarna' som handlar om att erövra greppbrädan. Han strösslar friskt med videolektioner, tabs och backing tracks och är generös med tips. Jag skulle sammanfatta hans stil med: "Hellre långsamt och rätt, än fort och fel". Följer man hans råd så är det svårt att misslyckas. För min egen del har jag sällan fått så mycket valuta för pengarna."

Soliga hälsningar från Antibes, Paul

Kursinnehåll

 

Modul 1: Vi erövrar Box 1

I den här första modulen tar vi ett rejält grepp om den första positionen (även kallad "Box 1") i den mollpentatoniska skalan. Vi kommer att använda det effektiva verktyget "String Skipping" för att snabbt memorera och förbättra vår teknik.

Sedan ger vi oss på sekvenser. Styrkan med dessa specifika sekvenser är att förbereda oss för att kunna förflytta oss fritt mellan positionerna på greppbrädan.

Vi även lär oss metoderna "Color Tone Concept" för att skapa mer färg och flyt i spelet, och "Target Tone Tactics" för ett mer stabilt och övertygande solospel.

Till sist så lär vi oss att behärska bends (böjtoner) och strategiska licks som innehåller bends, för att bygga vårt språk.

Slutligen lär vi oss ett antal licks som är utformade för att hjälpa oss att flytta mellan boxarna senare. Och för att licks är så kul!

 

Modul 2-5: Vi erövrar Box 2-5

Nu flyttar vi i sidled på greppbrädan, först till Box 2 och sedan på samma sätt till Box 3-5 för att erövra resten av boxarna.

Vi fortsätter alltså med det vi lärt oss i Box 1 och använder samma tekniker och koncept vi nu bekantat oss med: Sekvenser, Color Tones, Target Tones, och även bästa böjtonerna, och bygger in dom i våra licks.

 

Modul 6: Vi kombinerar boxarna parvis

Vi börjar väva samman våra Boxar med hjälp av konceptet "Bryggor", och sekvenser.

Vi kombinerar Box 1 och 2.

Vi kombinerar Box 2 och 3.

Vi kombinerar Box 3 och 4.

Vi kombinerar Box 4 och 5.

Vi kombinerar Box 5 och 1.

 

Modul 7: Vi förvandlar greppbrädan till en hel spelplan

Nu tar vi det sista steget genom att väva ihop våra Boxar i grupper om tre, vilket skapar ett enda stort mönster som täcker hela greppbrädan.

Vi kombinerar Box 1, 2 och 3.

Vi kombinerar Box 2, 3 och 4.

Vi kombinerar Box 3, 4 och 5.

Vi kombinerar Box 4, 5 och 1.

Vi kombinerar Box 5, 1 och 2.

Vanliga frågor

Hur fungerar det här? Hur får jag tillgång till kursen efter betalningen?

Så fort du har betalat så kommer du kunna skapa ett konto här på liragitarr.se med en email och lösenord. Genom dina inloggningsuppgifter så kommer du kunna komma åt alla kurser du har köpt, när som helst, var du än befinner dig i världen. 

Både på datorn och mobilen finner du inloggningsknappen högst upp till höger på liragitarr.se

Du kommer inte behöva ladda ner några lektioner, men du kan ladda ner backing tracks och tabs, osv för respektive lektion.

Du kan titta på alla lektioner hur många gånger som helst och spola tillbaka. Du kan även titta på lektionerna på mobilen eller ipaden genom att logga in på dom enheterna ifall det passar bättre.

 

Hur lång är kursen? Krävs det mycket tid innan man ser resultat?

Den här kursen är uppbyggd av 30 videolektioner och sammantaget drygt nio timmar lång. Du kommer dock att se praktiska resultat redan genom att följa dom första lektionerna och övningarna. Resultat skapar spelglädje, och det är detta som kursen är uppbyggd på från grunden. Hur snabbt du uppnår just dina resultat är helt upp till dig och i vilken takt du tar dig fram. Men det är meningen att kursen inte kräver att du som deltagare behöver öva mer än 30 minuter per dag.

 

Jag är en nybörjare/medelnivå/avancerad spelare... kommer detta att fungera för mig?

Om du aldrig har lirat gitarrsolon förut så kanske den här kursen är lite avancerad. Men å andra sidan så har du hur lång tid som helst på dig att genomföra kursen. Hela livet faktiskt. Och om du inte tycker att det känns rätt för dig när du väl har börjat så får du pengarna tillbaka omedelbart. Så det är ju noll risk att prova.

 

Jag tror att jag kanske är lite för gammal för det här... kommer jag att kunna hänga med?

Mina deltagare varierar i ålder alltifrån 16 till 88 år, och dom flesta är över 50, faktiskt. Vilket ju är fantastiskt kul! Du kan spola tillbaka på alla lektionerna och titta igenom dom hur många gånger som helst. Och kom ihåg att du har tillgång till kursen livet ut om du väljer att betala en engångsavgift. Så det är ingen brådska på något sätt, du kan ta det helt i din egen takt. Jag brukar säga att "långsamt och rätt är mycket bättre än snabbt och fel".

 

Fungerar detta för akustisk gitarr?

Ja, det går bra att genomföra kursen på akustisk stålsträngad gitarr. Enda utmaningen vad gäller akustisk gitarr är att strängarna ofta är lite tjockare än på elgitarrer och då krävs det mer för att kunna böja på strängarna. Men det kommer du att märka. Och i så fall får du ju en anledning att köpa en ny gitarr! 😏 Nylonsträngad gitarr kommer däremot inte att fungera på optimalt.

 

Hur får jag en återbetalning om jag vill det?

Skulle du, av vilken anledning som helst, inom 30 dagar efter att du anmält dig, känna att du inte vill fortsätta med kursen så skickar du bara ett mejl till mig, så betalar jag tillbaka hela kursavgiften samma dag. Utan att ställa en enda fråga. Du kan däremot inte få en återbetalning om du köper medlemskapet.

 

Hur kontaktar jag dig om jag har en annan fråga?

Du är alltid välkommen att ställa frågor till mig (och få svar inom 1-2 dagar, oftast samma dag) genom att maila mig på:

[email protected]

Slutligen...

Ordet "öva" har ofta en negativ klang. Det låter mödosamt, långsamt, trist och kräver uthållighet och viljestyrka. Men så behöver det verkligen inte vara! Med rätt verktyg, tydlig struktur och personligt stöd blir det kul att öva. Men då behöver du känna dig säker på att du verkligen lägger din tid på rätt saker. Det som gör skillnad och hela tiden för dig framåt. Att det steg för steg låter mer som du vill att det ska låta. Då känns det lätt och roligt, och då kommer resultaten. Det är oundvikligt. Det är det här som jag vill bidra med i mina kurser och som gör mitt jobb meningsfullt och kul!

- Peter Nicolaisen

Anmäl dig