Lira smidigt och med flyt över hela greppbrädan...

Nu i dur!

Bemästra andra sidan av myntet!

 

Kursanmälan är tillfället stängt.

Skriv upp dig på mailing listan så får du ett meddelande när kursen öppnar upp snart igen!

Varför ska du gå
Bortom Boxarna Dur kursen?

Den här kursen är för dig som har hållit på ett tag med den första Bortom Boxarna kursen och känner dig bekant med materialet i den kursen. Eller också har du, på annat sätt, fått ett grepp om vilka sound som går att krama ut ur vår mollpentatoniska skala, med dess två tilläggstoner.

Den är också för dig som helt enkelt saknar lite mer glada, upplyftande fraser i ditt solospel.

Den är för dig som känner dig redo att närma dig ett nytt landskap i ditt gitarrspel och utforska en helt ny värld. För dig som tycker om att hitta nya vägar att gå på greppbrädan och vidga ditt språk när du lirar solon.

I den här kursen kommer du att lära dig att behärska andra sidan av myntet kan man säga.

Du kommer att, på samma lugna och metodiska sätt som vi använde i den första Bortom Boxarna kursen, lära dig att behärska Durpentaskalan, en position i taget på gitarrhalsen. Med tydliga övningar och strukturer och med min metodik som gör att det går snabbt att få det att fastna i minnet.

Du kommer att lära dig dom Color Tones som sätter färg på, och utvidgar möjligheterna i vårt nya Dur-sound. Detta berikar verkligen Durskalan och ger möjlighet att få det att låta lite mindre ”trevligt” när du känner att du behöver det. Det låter mer gitarrsolo, helt enkelt!

Du kommer att lära dig nya Target Tones i varje position, som skapar stabilitet och ett mer övertygade sound i vårt nya musikaliska Dur-landskap.

Du kommer att lära dig en mängd licks, baserade på Dursoundet, så att du omedelbart kan börja använda det du övat in, ihop med musiken.

I den här kursen lär du dig även s.k. ”Fills”, alltså små figurer som används för att smycka ut vårt kompspel, eller för att fylla ut tomrummet mellan sångfraserna i dom låtar vi lirar till.

Du kommer att träna och utveckla din musikalitet när vi använder allt material tillsammans med våra Dur Backing Tracks och känna dig bekväm med att lira i flera olika stilar än tidigare, låtar som är baserade på ett mer ”happy” sound.

Med två sound att laborera med blir det dubbelt så roligt att lira!

Här är lite av det du kan förvänta dig:

 

"Hej! Jag har kört den första klart (Bortom Boxarna-moll). Nästan klar med dur-kursen. Här tränar jag med backingtracks från Spotify som enkelt går att plocka ner. Precis vad som fattades i mitt gitarrspel. Att få verktyg för fri improvisation! Kursen är metodisk och grundläggande."

Varma hälsningar, Per-Anders

"Hej! Har nu nästan gått färdigt din solokurs, lira hela greppbrädan, och måste säga att den har verkligen fått mig att börja spela solon. För 10 månader sedan kunde jag inte spela ett enda solo. Nu kan jag hålla på att lira solon till jamtracks i vilken tonart som helst. Stort tack för kanonbra kurs med ett riktigt pedagogiskt upplägg."

Björn "Nalle" Persson

"Hej Peter, tack for en härlig kurs!
Jag har spelat mig igenom kursen "Bortom boxarna - Lira över hela greppbrädan" och jag tycker mitt gitarrspelande har lyft flera nivåer. Jag har riktigt fått lära mig de fem boxarna och hur jag knyter ihop dem i solospel. Jag har fått en ökad förståelse för hur allt hänger ihop. Jag tycker Peter leder lektionerna på ett pedagogiskt sätt som gör det Iätt att förstå och ta till sig. Jag rekommenderar denna kurs å det varmaste!"

Janne Thorkilsson

"Till dig som funderar på hur du ska kunna utveckla ditt gitarrspel och komma vidare så kan jag varmt rekommendera Peter Nicolaisens gitarrkurs. Kursen är enkelt uppbyggd på ett pedagogiskt och lättöverskådligt vis med videos, bilder på skalor, fingersättningar, tabulaturer, licks, backing tracks och olika typer av sekvenser och övningar. Lusten att spela har ökat i takt med att jag har utvecklat mitt spelande och numera sitter jag i princip en stund varje dag istället for lite då och då som det var innan jag började denna gitarrkurs."

Jan Hansson

"Peter är en förstklassig pedagog om du vill lära dig spela rock och blues. Det märks att han är högt skolad. Han jobbar med tre M: Memorera, Motorisera, Musicera, som jag har haft mycket stor behållning av, inte minst i kursen 'Bortom Boxarna' som handlar om att erövra greppbrädan. Han strösslar friskt med videolektioner, tabs och backing tracks och är generös med tips. Jag skulle sammanfatta hans stil med: "Hellre långsamt och rätt, än fort och fel". Följer man hans råd så är det svårt att misslyckas. För min egen del har jag sällan fått så mycket valuta för pengarna."

Soliga hälsningar från Antibes, Paul

"Peter's kurser är perfekta. Hela upplägget med hur han lugnt och metodiskt går igenom varje kursdel är perfekt. Bra att man kan se övningarna ur flera vinklar. Supporten man får är hjärtlig och pushande. Peter's kurser har utvecklat mitt gitarrspel enormt."

Claes Olsson

"Hej Peter! Håller just nu på med durkursen efter att ha avverkat A-moll och gratiskursen. Där förstår du att jag är nöjd med kurserna och det pedagogiska upplägget. Uppskattar variationerna i backingtracksen vilket gör att jag skärper mig lite extra för att kunna följa och utforska olika spelstilar. Det som jag uppskattar mest är att du släppte materialet fritt (efter köp) och att det är mitt. Då kan jag alltid gå tillbaka och kolla på något jag är osäker på eller glömt."

Crister Larson

 

Vanliga frågor

Hur fungerar det här? Hur får jag tillgång till kursen efter betalningen?

Kursen fungerar och är upplagt precis som den förra kursen i moll. Ungefär 30 videolektioner på 10 till 30 minuter styck.

Så fort du har betalat så kommer du kunna skapa ett konto här på liragitarr.se eller logga in med dina nuvarande inloggningsuppgifter. Genom dom så kommer du kunna komma åt alla kurser du har köpt, när som helst, var du än befinner dig i världen. 

Både på datorn och mobilen finner du inloggningsknappen högst upp till höger på liragitarr.se

Du kommer inte behöva ladda ner några lektioner, men du kan ladda ner backing tracks och tabs, osv för respektive lektion.

Du kan titta på alla lektioner hur många gånger som helst och spola tillbaka. Du kan även titta på lektionerna på mobilen eller ipaden genom att logga in på dom enheterna ifall det passar bättre.

 

Hur lång är kursen? Krävs det mycket tid innan man ser resultat?

Den här kursen är uppbyggd av 30 videolektioner och sammantaget drygt nio timmar lång. Du kommer dock att se praktiska resultat redan genom att följa dom första lektionerna och övningarna. Resultat skapar spelglädje, och det är detta som kursen är uppbyggd på från grunden. Hur snabbt du uppnår just dina resultat är helt upp till dig och i vilken takt du tar dig fram. Men det är meningen att kursen inte kräver att du som deltagare behöver öva mer än 30 minuter per dag.

 

Jag är en nybörjare/medelnivå/avancerad spelare... kommer detta att fungera för mig?

Om du aldrig har lirat gitarrsolon förut så kanske den här kursen är lite avancerad. Men å andra sidan så har du hur lång tid som helst på dig att genomföra kursen. Hela livet faktiskt. Och om du inte tycker att det känns rätt för dig när du väl har börjat så får du pengarna tillbaka omedelbart. Så det är ju noll risk att prova.

 

Jag tror att jag kanske är lite för gammal för det här... kommer jag att kunna hänga med?

Mina deltagare varierar i ålder alltifrån 16 till 88 år, och dom flesta är över 50, faktiskt. Vilket ju är fantastiskt kul! Du kan spola tillbaka på alla lektionerna och titta igenom dom hur många gånger som helst. Och kom ihåg att du har tillgång till kursen livet ut om du väljer att betala en engångsavgift. Så det är ingen brådska på något sätt, du kan ta det helt i din egen takt. Jag brukar säga att "långsamt och rätt är mycket bättre än snabbt och fel".

 

Fungerar detta för akustisk gitarr?

Ja, det går bra att genomföra kursen på akustisk stålsträngad gitarr. Enda utmaningen vad gäller akustisk gitarr är att strängarna ofta är lite tjockare än på elgitarrer och då krävs det mer för att kunna böja på strängarna. Men det kommer du att märka. Och i så fall får du ju en anledning att köpa en ny gitarr! 😏 Nylonsträngad gitarr kommer däremot inte att fungera på optimalt.

 

Hur får jag en återbetalning om jag vill det?

Skulle du, av vilken anledning som helst, inom 30 dagar efter att du anmält dig, känna att du inte vill fortsätta med kursen så skickar du bara ett mejl till mig, så betalar jag tillbaka hela kursavgiften samma dag. Utan att ställa en enda fråga. Du kan däremot inte få en återbetalning om du köper medlemskapet.

 

Hur kontaktar jag dig om jag har en annan fråga?

Du är alltid välkommen att ställa frågor till mig (och få svar inom 1-2 dagar, oftast samma dag) genom att maila mig på:

[email protected]

Slutligen...

Ordet "öva" har ofta en negativ klang. Det låter mödosamt, långsamt, trist och kräver uthållighet och viljestyrka. Men så behöver det verkligen inte vara! Med rätt verktyg, tydlig struktur och personligt stöd blir det kul att öva. Men då behöver du känna dig säker på att du verkligen lägger din tid på rätt saker. Det som gör skillnad och hela tiden för dig framåt. Att det steg för steg låter mer som du vill att det ska låta. Då känns det lätt och roligt, och då kommer resultaten. Det är oundvikligt. Det är det här som jag vill bidra med i mina kurser och som gör mitt jobb meningsfullt och kul!

- Peter Nicolaisen

AnmÀl dig