Bortom Boxarna Dur

Med två sound att laborera med blir det dubbelt så roligt att lira!

EN KURS PÅ SVENSKA

300+ NÖJDA DELTAGARE

STRUKTURERAT & BEPRÖVAT

Bortom Boxarna Dur

Med två sound att laborera med blir det dubbelt så roligt att lira!

Några ord om den här kursen

 
ANMÄL DIG

Den här kursen är för dig som har hållit på ett tag med den första Bortom Boxarna kursen och känner dig bekant med materialet i den kursen. Eller också har du, på annat sätt, fått ett grepp om vilka sound som går att krama ut ur vår mollpentatoniska skala, med dess två tilläggstoner.

Den är också för dig som helt enkelt saknar lite mer glada, upplyftande fraser i ditt solospel.

Den är för dig som känner dig redo att närma dig ett nytt landskap i ditt gitarrspel och utforska en helt ny värld. För dig som tycker om att hitta nya vägar att gå på greppbrädan och vidga ditt språk när du lirar solon.

I den här kursen kommer du att lära dig att behärska andra sidan av myntet kan man säga.

Du kommer att, på samma lugna och metodiska sätt som vi använde i den första Bortom Boxarna kursen, lära dig att behärska Durpentaskalan, en position i taget på gitarrhalsen. Med tydliga övningar och strukturer och med min metodik som gör att det går snabbt att få det att fastna i minnet.

Du kommer att lära dig dom Color Tones som sätter färg på, och utvidgar möjligheterna i vårt nya Dur-sound. Detta berikar verkligen Durskalan och ger möjlighet att få det att låta lite mindre ”trevligt” när du känner att du behöver det. Det låter mer gitarrsolo, helt enkelt!

Du kommer att lära dig nya Target Tones i varje position, som skapar stabilitet och ett mer övertygade sound i vårt nya musikaliska Dur-landskap.

Du kommer att lära dig en mängd licks, baserade på Dursoundet, så att du omedelbart kan börja använda det du övat in, ihop med musiken.

I den här kursen lär du dig även s.k. ”Fills”, alltså små figurer som används för att smycka ut vårt kompspel, eller för att fylla ut tomrummet mellan sångfraserna i dom låtar vi lirar till.

Du kommer att träna och utveckla din musikalitet när vi använder allt material tillsammans med våra Dur Backing Tracks och känna dig bekväm med att lira i flera olika stilar än tidigare, låtar som är baserade på ett mer ”happy” sound.

Med två sound att laborera med blir det dubbelt så roligt att lira!

Här är lite av det du kan förvänta dig:

 

Kursanmälan

ANMÄL DIG

Vanliga frågor

 

Hur fungerar det här? Hur får jag tillgång till kursen efter betalningen?

Så fort du har betalat så kommer du att kunna skapa ett konto här på liragitarr.se med din emailadress och ett lösenord. Med dina inloggningsuppgifter kommer du dom kurser du har köpt, när som helst, var du än befinner dig i världen. 

Om du redan har ett konto här så kan du använda samma emailadress som tidigare, så att alla kurser du köper hamnar under samma konto.

Du finner inloggningsknappen, på datorn, surfplattan eller mobilen, högst upp till höger på liragitarr.se

 

Vad är skillnaden mellan årsavgiften och medlemskapet?

Årsavgiften är riktad till dig som enbart vill gå den här kursen, och då väljer att betala för 12 månaders tillgång.

Medlemskapet är alternativet för dig som vill vara mer flexibel och hellre föredrar att betala en lägre, fast månadsavgift, som ger dig tillgång till kursen men även full tillgång till alla mina övriga gitarrkurser, samt alla kommande, nya kurser som jag skapar, så länge du håller ditt abonnemang aktivt.

 

Har medlemskapet en bindningstid?

Nej. Du kan avbryta ditt abonnemang till medlemskapet när som helst.

 

Varför har du ett medlemskap?

Jag är i kontakt med många av mina deltagare varje dag och får allt oftare höra att den ekonomiska situationen blivit betydligt mer ansträngd än tidigare. Priserna stiger på i stort sett allting och arbetstillfällena minskar, vilket naturligtvis drabbar oss alla och som även jag själv känner av. Medlemskapet är mitt sätt att kunna erbjuda ett mycket mer flexibelt alternativ för dom som vill kunna ta del av mitt kursmaterial utan att behöva betala för höga årsavgifter.

 

Måste jag ladda ner något från kursen?

Du kommer inte att behöva ladda ner några lektioner, eftersom dom ju finns tillgängliga här på webplattformen, men du kan ladda ner backing tracks och tabs, osv för respektive lektion.

Du kan titta på alla lektioner hur många gånger som helst och spola tillbaka på din mobil, surfplatta eller dator, genom att logga in på den enhet som passar bäst.

 

Hur får jag en återbetalning om jag vill det?

Skulle du, av vilken anledning som helst, inom 30 dagar efter att du anmält dig, känna att du inte vill fortsätta med kursen så skickar du bara ett mejl till mig, så betalar jag tillbaka hela kursavgiften samma dag. Om du anmält dig till medlemskapet upphör månadsbetalningarna om du säger upp ditt medlemskap. 

"Peter är en förstklassig pedagog om du vill lära dig spela rock och blues. Det märks att han är högt skolad. Han jobbar med tre M: Memorera, Motorisera, Musicera, som jag har haft mycket stor behållning av, inte minst i kursen 'Bortom Boxarna' som handlar om att erövra greppbrädan. Han strösslar friskt med videolektioner, tabs och backing tracks och är generös med tips. Jag skulle sammanfatta hans stil med: "Hellre långsamt och rätt, än fort och fel". Följer man hans råd så är det svårt att misslyckas. För min egen del har jag sällan fått så mycket valuta för pengarna."

Paul

"Plockade fram gitarren efter mer än ett 20 års uppehåll då jag såg Peter's kurs. Var lite orolig för att jag skulle vara överkvalificerad då jag trots allt hade spelat i många år innan uppehållet. Men den utvecklingen jag fick med kursen var över all förvantan. Kan absolut rekommendera den även för såväl nya som mer erfarna gitarrister."

Jörgen Christensson

"Har alltid haft ett stort gitarrintresse ända sedan tidiga tonåren och försökt hitta någon som kan lära mig att spela solo improviserat men har aldrig hittat rätt. Men av en slump så hittade jag Peters kurs, 'Bortom Boxarna, spela fritt över hela greppbrädan' som jag just nu håller på med. Och tänk, äntligen känner jag att det finns hopp.... Pedagogiskt upplägg så att man hela tiden känner igen sig och vet vad som ska komma. Jag avsätter tid varje dag med att träna skalor och licks, men framför allt så lirar jag till medföljande backing tracks. Det är då man helt plötsligt känner att man kan lira och att det faktiskt låter bra. Jag ångrar inte en sekund att jag började. Och har man några frågor så får man alltid snabb feedback och svar från Peter själv."

Mvh Lasse

"Efter att jag har gått Peters kurser på nätet i både Moll och Dur, kan jag konstatera att Peter är en suverän gitarrlärare. Peter har med sin djupa och breda kunskap i musikteori och gitarrteknik, utvecklat en unik gitarrpedagogik som bygger på resultat, nyfikenhet och glädje. Det har hjälpt mig att lyfta mitt gitarrspel flera steg."

Stockholm

"Peter är inte bara en duktig gitarrist utan också en utomordentligt skicklig pedagog. Kursen är genomarbetad med enkla instruktioner och tydlig progression. Jag har genom åren gjort flera försök att lära mig spela gitarr men alltid gett upp. Men med Peters kurs har mitt självförtroende vuxit enormt. För första gången i mitt liv förflyttar jag mig nu längs hela greppbrädan. Nu har jag återfått spelglädjen och lusten all lära mig mer. Jag kan varmt rekommendera Peter och hans kurser."

Andreas, Linköping

"Efter många års försök till att lära mig spela med dåligt resultat så hittade jag äntligen något som funkar och det är dina kurser Peter. Ditt sätt att Iära ut på ett mycket pedagogiskt sätt har gjort underverk med mitt spel. Är så tacksam för att ha hittat till dina kurser och jag känner verkligen att jag lär mig något. Det har aldrig varit så kul att öva som nu. Gitarren hålls verkligen varm och jag kommer att gå alla dina kurser efter hand som jag avancerar. Tack för att du finns."

Lars Karlsson

"Till dig som funderar på hur du ska kunna utveckla ditt gitarrspel och komma vidare så kan jag varmt rekommendera Peter Nicolaisens gitarrkurs. Kursen är enkelt uppbyggd på ett pedagogiskt och lättöverskådligt vis med videos, bilder på skalor, fingersättningar, tabulaturer, licks, backing tracks och olika typer av sekvenser och övningar. Lusten att spela har ökat i takt med att jag har utvecklat mitt spelande och numera sitter jag i princip en stund varje dag istället for lite då och då som det var innan jag började denna gitarrkurs."

Jan Hansson

"Har nu nästan gått färdigt din solokurs, 'Lira över hela greppbrädan', och måste säga att den har verkligen fått mig att börja spela solon. För 10 månader sedan kunde jag inte spela ett enda solo. Nu kan jag hålla på att lira solon till jamtracks i vilken tonart som helst. Stort tack för kanonbra kurs med ett riktigt pedagogiskt upplägg."

Björn "Nalle" Persson

"I och med att jag i stort sett inte gått någon gitarrkurs under mitt drygt 40-ariga gitarrliv passade det bra under pandemin att testa en sådan. Oj vilket lyft! Jag har fått ordning på en hel del, framför allt teknik som jag i viss man fått lära om. Jag har fått en större medvetenhet med vad jag håller på med och Peters pedagogiska och korta filmer har passat mig utmärkt. Så även en gammal punkgitarrist med blues i fingrarna har haft stor glädje av Peters kurs. Har du inte gått denna kurs så gör det. Även om du är rutinerad så finns det en hel del saker som kommer på plats.
Mina största rekommendationer!"

Patrik Kruse

"Hej Peter, tack for en härlig kurs!
Jag har spelat mig igenom kursen "Bortom boxarna - Lira över hela greppbrädan" och jag tycker mitt gitarrspelande har lyft flera nivåer. Jag har riktigt fått lära mig de fem boxarna och hur jag knyter ihop dem i solospel. Jag har fått en ökad förståelse för hur allt hänger ihop. Jag tycker Peter leder lektionerna på ett pedagogiskt sätt som gör det Iätt att förstå och ta till sig. Jag rekommenderar denna kurs å det varmaste!"

Janne Thorkilsson

"Dina kurser är magiskt lätta att fatta sig på och jag följer din utveckling med glädje! Fortsätt sprida ditt musikaliska ljus över oss andra som trasslat in oss i strängarna."

Uffe Bejerstrand, Nöjestorget

"Har alltid drömt om att kunna spela sologitarr men det har verkat för svårt; har trevat mig fram utan resultat. Så fick jag tag i din kurs, 'lira över hela greppbrädan' och en ny värld öppnades för mig. Nu förstår jag hur det går till och ju mer jag övar desto bättre blir det. Det finns inga genvägar har jag förstått och inlärningen när en är 70 + går långsamt. Hela kursupplägget är också väldigt tydligt och lätt att förstå. Så stort tack Peter. Hälsar glad och tacksam,

Jan Bennerdt

"Köpte Bortom Boxarna, lira gitarr över hela greppbradan, och ångrar inte en sekund. Varje lektion innehåller en video som är lattföklarad och pedagogiskt upplagd för nybörjare. Jag har lärt mig jättemycket och kan varmt rekommendera Peter och hans kurser!"

Gert

"Jag är mycket nöjd med kursern. Förr satt jag fast i samma box och med dålig variation av tonerna. Idag spelar jag över hela greppbrädan och utnyttjar "vandringstoner" mellan tonerna i pentaskalorna. En mycket bra kurs för både yngre och äldre... En eloge till kursledaren Peter som uppmuntrar till att följa kursen i sin egen takt."

Leif

"Jag är väldigt nöjd med kursern och det pedagogiska upplägget. Uppskattar variationerna i backingtracksen vilket gör att jag skärper mig lite extra för att kunna följa och utforska olika spelstilar. Det som jag uppskattar mest är att du släppte materialet fritt (efter köp) och att det är mitt. Då kan jag alltid gå tillbaka och kolla på något jag är osäker på eller glömt."

Crister Larson

"Hej! Jag har kört den första klart (Bortom Boxarna-moll). Nästan klar med dur-kursen. Här tränar jag med backingtracks från Spotify som enkelt går att plocka ner. Precis vad som fattades i mitt gitarrspel. Att få verktyg för fri improvisation! Kursen är metodisk och grundläggande."

Per-Anders

"Jag trodde nog inte att jag skulle kunna lära mig spela gitarr och framför allt inte att det skulle vara så kul. Peters kurser visade sig vara helt rätt för mig. Det började med gratiskurserna och sedan har det rullat på med hans omfattande kurser. Peter är en fantastisk lärare. Hans kurser är mycket bra i sitt upplägg. Supporten gör att man kan få svar på frågor och funderingar runt kursmaterialet så gott som direkt och har på så sätt fått en fantastisk kontakt med sina elever. Ett stort tack till gitarrmajjen Peter!"

Lars Wikström

"Peter's kurser är perfekta. Hela upplägget med hur han lugnt och metodiskt går igenom varje kursdel är perfekt. Bra att man kan se övningarna ur flera vinklar. Supporten man får är hjärtlig och pushande. Peter's kurser har utvecklat mitt gitarrspel enormt."

Claes Olsson

Slutligen...

Ordet "öva" har ofta en negativ klang. Det låter mödosamt, långsamt, trist och kräver uthållighet och viljestyrka. Men så behöver det verkligen inte vara! Med rätt verktyg, tydlig struktur och personligt stöd blir det kul att öva. Men då behöver du känna dig säker på att du verkligen lägger din tid på rätt saker. Det som gör skillnad och hela tiden för dig framåt. Att det steg för steg låter mer som du vill att det ska låta. Då känns det lätt och roligt, och då kommer resultaten. Det är oundvikligt. Det är det här som jag vill bidra med i mina kurser och som gör mitt jobb meningsfullt och kul!

Peter Nicolaisen

Anmäl dig