Bygg vidare på den grund vi skapat och expandera dina kunskaper med några av mina effektiva favoritverktyg.

 

Kursanmälan är tillfället stängt.

Skriv upp dig på mailing listan så får du ett meddelande när kursen öppnar upp snart igen!

Varför ska du gå Blues Fortsättningskursen?

Det här är en naturlig fortsättning på Blues Från Början - Grundkurs. Kursen är för dig som vill bygga vidare på den grund som vi byggt tillsammans. Ta ett steg till i din utveckling som gitarrist och utforska Bluesen ytterligare.

Genom den här kursen så kommer du att kunna lira mer varierande komp och solofigurer. Du kommer också behärska ett antal licks som är typiska för bluesen, men även går att använda till andra musikstilar.

Som en extra bonus kommer du att förbättra och bygga på din teknik i dom pedagogiska övningar som finns i varje lektion. Det kommer att börja låta mer musik, helt enkelt.

Som alla mina kurser är även denna kurs speciellt utformad för att uppnå snabba resultat, utan att tvingas lära dig teori eller harmonilära. Så den passar perfekt för dig som vill närma dig gitarren praktiskt och kunna använda det du lär dig på en gång.

Här är lite mer detalj om kursinnehållet och det vi kommer gå över:

 • Vi skapar färg och variation i vårt kompspel genom att lägga till toner i våra ackord.
 • Vi expanderar vårt solospel genom att spela den kompletta skalan i Box 1.
 • Vi lägger till våra två extra "Color Tones" för mer färg och flyt.
 • Vi lär oss att använda våra nya ackord i olika kompstilar. Shuffle-takt, picking med varianter. Nu blir det utmanande för plekrumhanden! :)
 • Vi lär oss att använda sekvenser, som är viktiga för att bygga sitt eget språk.
 • Vi fortsätter att böja på strängarna och lägger till nya s.k. "Bends" för att skapa mer uttryck och variation i vårt solospel.
 • Vi lär oss "plockmönster" till våra nya ackord, vilket ger färg till vårt kompspel och förbättrar vår teknik.
 • Vi lär oss en ny sekvens som är väldigt användbar när vi bygger vårt språk på gitarren.
 • Vi lär oss att dela upp bassträn och ackordstoner och får på det sättet ett "Backbeat Rythm Pattern" med ett speciellt sväng.
 • Sen gör vi raka motsatsen till "Pull Off's" och istället "hamrar" fram tonerna, vilket är ett väldigt användbar teknik i Bluessolon.
 • Och vi kollar in lite nya Licks!

"Hej Peter! Efter många års försök till att lära mig spela med dåligt resultat så hittade jag äntligen något som funkar och det är dina kurser. Ditt sätt att lära ut på ett mycket pedagogiskt sätt har gjort underverk med mitt spel. Är så tacksam för att ha hittat till dina kurser och jag känner verkligen att jag lär mig något. Det har aldrig varit så kul att öva som nu. Gitarren hålls verkligen varm och jag kommer att gå alla dina kurser efter hand som jag avancerar. Tack för att du finns."

Mvh Lars Karlsson

"Jag trodde nog inte att jag skulle kunna lära mig spela gitarr och framför allt inte att det skulle vara så kul. Peters kurser visade sig vara helt rätt for mig. Peter är en fantastisk lärare. Hans kurser är mycket bra i sitt upplägg. Live supporten gör att man kan få svar på frågor och funderingar runt kursmaterialet och Peter svarar så gott som direkt och har på så sätt fått en fantastisk kontakt med sina elever. Ett stort tack till gitarrmajjen Peter!"

Lars Wikström

"Utan några förkunskaper anmälde jag mig till en av Peter's kurser och blev fast direkt. Peter's metod är enkel att ta till sig och ger resultat för den som övar varje dag. Jag har alltid varit fascinerad av gitarrer och nu kan jag äntligen få fram lite vettigt ljud ur dom. Jag är helnöjd med kurserna som rekommenderas varmt för den spelsugna."

Roar Brochs Mölndal.

"Peter är en förstklassig pedagog om du vill lära dig spela rock och blues. Det märks att han är högt skolad. Han jobbar med tre M: Memorera, Motorisera, Musicera, som jag har haft mycket stor behållning av, inte minst i kursen 'Bortom Boxarna' som handlar om att erövra greppbrädan. Han strösslar friskt med videolektioner, tabs och backing tracks och är generös med tips. Jag skulle sammanfatta hans stil med: "Hellre långsamt och rätt, än fort och fel". Följer man hans råd så är det svårt att misslyckas. För min egen del har jag sällan fått så mycket valuta för pengarna."

Soliga hälsningar från Antibes, Paul

"Till dig som funderar på hur du ska kunna utveckla ditt gitarrspel och komma vidare så kan jag varmt rekommendera Peter Nicolaisens gitarrkurs. Kursen är enkelt uppbyggd på ett pedagogiskt och lättöverskådligt vis med videos, bilder på skalor, fingersättningar, tabulaturer, licks, backing tracks och olika typer av sekvenser och övningar. Lusten att spela har ökat i takt med att jag har utvecklat mitt spelande och numera sitter jag i princip en stund varje dag istället for lite då och då som det var innan jag började denna gitarrkurs."

Jan Hansson

Vanliga frågor

Hur fungerar det här? Hur får jag tillgång till kursen efter betalningen?

Kursen fungerar och är upplagt precis som grundkursen. Ungefär 10 videolektioner.

Så fort du har betalat så kommer du kunna skapa ett konto här på liragitarr.se eller logga in med dina nuvarande inloggningsuppgifter. Genom dom så kommer du kunna komma åt alla kurser du har köpt, när som helst, var du än befinner dig i världen. 

Både på datorn och mobilen finner du inloggningsknappen högst upp till höger på liragitarr.se

Du kommer inte behöva ladda ner några lektioner, men du kan ladda ner backing tracks och tabs, osv för respektive lektion.

Du kan titta på alla lektioner hur många gånger som helst och spola tillbaka. Du kan även titta på lektionerna på mobilen eller ipaden genom att logga in på dom enheterna ifall det passar bättre.

 

Hur lång är kursen? Krävs det mycket tid innan man ser resultat?

Den här kursen är uppbyggd av 10 videolektioner och sammantaget drygt 2 timmar lång. Du kommer dock att se praktiska resultat redan genom att följa dom första lektionerna och övningarna. Resultat skapar spelglädje, och det är detta som kursen är uppbyggd på från grunden. Hur snabbt du uppnår just dina resultat är helt upp till dig och i vilken takt du tar dig fram. Men det är meningen att kursen inte kräver att du som deltagare behöver öva mer än 30 minuter per dag.

 

Jag är en nybörjare/medelnivå/avancerad spelare... kommer detta att fungera för mig?

Det jag kan säga till dig är att prova. För du kan få tillbaka hela kursavgiften inom 30 dagar om du ångrar dig. Svårt att säga om den kommer passa just dig, men som sakt är det här den naturliga fortsättningen på Blues Grundkursen. Så kolla in den först om du är osäker.

 

Jag tror att jag kanske är lite för gammal för det här... kommer jag att kunna hänga med?

Mina deltagare varierar i ålder alltifrån 16 till 88 år, och dom flesta är över 50, faktiskt. Vilket ju är fantastiskt kul! Du kan spola tillbaka på alla lektionerna och titta igenom dom hur många gånger som helst. Och kom ihåg att du har tillgång till kursen livet ut om du väljer att betala en engångsavgift. Så det är ingen brådska på något sätt, du kan ta det helt i din egen takt. Jag brukar säga att "långsamt och rätt är mycket bättre än snabbt och fel".

 

Fungerar detta för akustisk gitarr?

Ja, det går bra att genomföra kursen på akustisk stålsträngad gitarr. Enda utmaningen vad gäller akustisk gitarr är att strängarna ofta är lite tjockare än på elgitarrer och då krävs det mer för att kunna böja på strängarna. Men det kommer du att märka. Och i så fall får du ju en anledning att köpa en ny gitarr! 😏 Nylonsträngad gitarr kommer däremot inte att fungera på optimalt.

 

Hur får jag en återbetalning om jag vill det?

Skulle du, av vilken anledning som helst, inom 30 dagar efter att du anmält dig, känna att du inte vill fortsätta med kursen så skickar du bara ett mejl till mig, så betalar jag tillbaka hela kursavgiften samma dag. Utan att ställa en enda fråga. Du kan däremot inte få en återbetalning om du köper medlemskapet.

 

Hur kontaktar jag dig om jag har en annan fråga?

Du är alltid välkommen att ställa frågor till mig (och få svar inom 1-2 dagar, oftast samma dag) genom att maila mig på:

[email protected]

 

Slutligen...

Ordet "öva" har ofta en negativ klang. Det låter mödosamt, långsamt, trist och kräver uthållighet och viljestyrka. Men så behöver det verkligen inte vara! Med rätt verktyg, tydlig struktur och personligt stöd blir det kul att öva. Men då behöver du känna dig säker på att du verkligen lägger din tid på rätt saker. Det som gör skillnad och hela tiden för dig framåt. Att det steg för steg låter mer som du vill att det ska låta. Då känns det lätt och roligt, och då kommer resultaten. Det är oundvikligt. Det är det här som jag vill bidra med i mina kurser och som gör mitt jobb meningsfullt och kul!

- Peter Nicolaisen

Anmäl dig